Ucraina și-ar dori să importe gaze din România

Potrivit oficialilor de la Kiev, anul viitor, România ar putea avea până la două miliarde de metri cubi de gaze

Potrivit oficialilor de la Kiev, anul viitor, România ar putea avea până la două miliarde de metri cubi de gaze

Agenția de Știri Ora 25 Transmite!

Potrivit oficialilor de la Kiev, anul viitor, România ar putea avea până la două miliarde de metri cubi de gaze românești, disponibili pentru export. Rețeaua de conducte românești și cele ucrainene sunt interconectate în județul Satu Mare, în comuna Medieșu Aurit, motiv pentru care, Ucraina vrea să importe gaze românești.
Specialiștii spun că din punct de vedere tehnic, conducta din comuna Medieșul Aurit poate transporta gaze din România în Ucraina.

Ucraina a trecut deja prin experiențe usturătoare, din cauza gazului tăiat de Rusia. Anul trecut, cetățenii Ucrainei au stat fără căldură aproximativ 6 luni. Gazprom a fost indiferent față de cererile oficialilor de la Kiev și a continuat să exporte gazul spre Ucraina în cantități destul de reduse.

Importul de gaz românesc ar fi, pentru Ucraina, o mişcare strategică considerabilă, deoarece în aceste condiții s-ar detașa de Gazprom, de la care lua, în trecut, 100% din gazele consumate. Deja strategia prinde formă: acum, Kievul importă direct din Rusia doar jumătate din gazul consumat. Cealaltă jumătate vine din Slovacia, Polonia şi Ungaria.

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password