Schimb de experienţă şi bune practici între profesorii din Ismail și Galați

În perioada 21.05.2018 – 25.05.2018, în baza convenţiei de colaborare între Universitatea Umanistă de Stat din Ismail – Ucraina şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi – România, reprezentanţii conducerii, cadrele didactice și colaboratorii Centrului de Informare al României din cadrul UUSI au participat la stagiul de pregătire pentru profesorii universitari „Schimb de experienţă şi bune practici în învăţământ”, organizat de Facultatea Transfrontalieră de Ştiinţe Umaniste, Economice şi Inginereşti, departamentul de ştiinţe generale, domeniul Limba română ca limbă străină, coordonator – conf. univ. dr. Gina NECULA.
Stagiul de pregătire a avut drept scop realizarea unui schimb de experiență și a transferului de bune practici cu universitățile din România în sfera educației.

Programul de formare a fost destul de încărcat, bine structurat, cu o implicare plină de respect care a cuprins multiple activități: vizitare campus universitar, vizitare bibliotecă, activități practice, asistență la cursuri, vizită la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan – Angheluţă”, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine din Galați și Muzeul de Istorie „Carol I”, Brăila.
Pentru vizitarea spațiilor de formare practică: Liceul Pedagogic „Costache Negri” din Galați, Școala „Petru Rareş”, Şcoala Gimnazială NR. 22 „Dimitrie Cantemir” din Galați, cabinetul de logopedie și Grădinița PP nr. 5 “Elena Doamna”- Galați.

Stagiul de pregătire pentru profesorii universitari „Schimb de experienţă şi bune practici în învăţământ”a inclus și vizite de documentare la instituții culturale din Galați și Brăila

La Galați, la Colegiul Național “Costache Negri” au fost oaspeți profesori de la Universitatea Umanistă de Stat din Ismail Ucraina. Vizita este începutul unei frumoase colaborări între cele două instituții de învățământ, în virtutea faptului că această școală minunată ce poartă numele Costache Negri, a fost înființată chiar la Ismail, în 1877 .

La Brăila, au fost vizitate Muzeul Brăilei „Carol I” şi Centrul Cultural „Nicăpetre”.  Aducem mulțumiri și felicitări dlui conf. univ. dr. Costin Croitoru, cercetător, pentru posibilitatea pe care ne-a oferit-o de a descoperi și cunoaște România.

Natalia Ursu, coordonator la Centrul de Informare al României din Ismail

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password