Poroşenko salută finalizarea negocierilor privind ridicarea vizelor UE pentru Ucraina

Poroşenko salută finalizarea negocierilor privind ridicarea vizelor UE pentru Ucraina

Preşedintele ucrainean, Petro Poroșenko, a anunțat finalizarea negocierilor dintre Rada Supremă de la Kiev, Comisia Europeană și Parlamentul European privind introducerea regimului fără vize pentru cetăţenii Ucrainei – informează Rador.

„Salut finalizarea negocierilor trilaterale pe tema ridicării vizelor dintre Rada Supremă, Parlamentul European şi Comisia Europeană” – a scris Poroşenko pe Twitter.

Potrivit liderului ucrainean, „acesta este un pas formal, dar important spre decizia mult-așteptată de Ucraina”. „Acum, cuvântul aparţine Parlamentului European și Consiliului UE” – a adăugat Poroșenko.

La Bruxelles au avut loc negocieri interinstituționale privind introducerea regimului fără vize pentru cetăţenii Ucrainei, la care au participat reprezentanţi ai Parlamentului European, ai Consiliului UE și ai Președinției UE. Aceste negocieri au fost organizate după ce, pe 27 februarie 2017, Consiliul UE a adoptat un regulament privind funcţionarea mecanismului care permite suspendarea rapidă a excepțiilor de la obligativitatea vizelor acordate unor țări terțe.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat anterior că UE ar putea ridica vizele pentru Ucraina în vara acestui an. Luni, Consiliul Europei a adoptat documentul prin care vor fi liberalizate vizele pentru pentru cetățeniei Georgiei. Aceștia vor avea drept de circulație pe teritoriul Uniunii Europene pentru 90 de zile. Republica Moldova beneficiază de circa trei ani de regim liberalizat de vize cu UE.

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password