Televiziunea multiplex-soluție la propaganda antiucraineană rusească din Bugeac

Alertă! O jumătate de milion de oameni trăiesc conectați la propaganda rusească!

Șeful Administrației de Stat Regionale Odesa promite să rezolve problema perenă a Basarabiei, de a fi intoxicată și dezinformată de canalele de propagandă rusești. Președintele Administrației, Maxim Stepanov, scrie pe pagina sa de internet că trebuie acționat pentru a rezolva problema de predominanță în grilele de programe de televiziune recepționate în Basarabia, cea a canalelor de televiziune rusești.

„Cele mai multe dintre canalele tv din regiunea Odesa sunt de origine rusă. Aceasta este o problemă gravă și durează de prea mult timp”, spune președintele Administrației. Potrivit lui, soluția la această problemă este o tranziție la televiziunea digitală totală, și anume lansarea multiplexurilor suplimentare. „Până la 1 iulie 2017, vom elimina recepția analogică din rețelele locale, și sunt sigur că vom putea, fără excepție, pe tot teritoriul regiunii, să transferăm responsabilități radiodifuzorilor de a introduce semnalul digital – a spus guvernatorul.

Este notoriu faptul că locuitorii Basarabiei(Bugeac) aproape că nu se uită la TV național ucrainean și la emisia din Odesa, precum și situația de precedent existentă în zonă-antenele abonaților tv sunt reglate pe frecvențele televiziunilor rusești, ce sunt angajate în propagandă anti-ucraineană. Astfel, în raioanele de sud ale regiunii Odesa, circa o jumătate de milion de oameni trăiesc conectați la propaganda rusească. Recepția programelor tv locale în raioanele de sud ale regiunii este nesatisfăcătoare, și prin calitatea slabă a programelor, dar și prin folosirea unor standarde de emisie neconforme cu posibilitățile tehnice ale receptorilor.

Chiar dacă redifuzarea programelor canalelor de televiziune rusești în Ucraina este interzisă, mulți dintre locuitorii din Basarabia recurg la recepția canalelor de televiziune ale agresorului, cu antene de stații sau prin satelit. În cazul în care satul este situat în apropiere de granița cu Transnistria, canalele transnistrene esențiale retransmit televiziunea din Rusia. Pe de altă parte, transmisia televiziunii pe internet și prin satelit face imposibilă blocarea recepției canalelor de televiziune rusești.

Din moment ce nu există informații corecte despre ce se întâmplă în Odesa, atunci există zvonuri. Districtele nu se simt informate despre actualitatea de la centrul regional, și vice-versa, oficialii din Odesa știu puține lucruri despre ceea ce se întâmplă în regiuni. Sudul Basarabiei decuplat de informațiile de la Odesa, rămâne conectat la programele rusești din Moldova și la actualitatea din România. SV

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password