Tulcea și Ismailul se înțeleg pe problemele comune ale Euroregiunii „Dunărea de Jos”

Tulcea și Ismailul se înțeleg pe problemele comune ale Euroregiunii „Dunărea de Jos”

În urma invitației primate din partea Consiliului Orășenesc Izmail (Ucraina), o delegatie tulceană s-a deplasat la Ismail pentru a participa în perioada de 25-28 mai la semnarea „Înțelegerii de cooperare între Orașul Ismail(Ucraina) și județul Tulcea”.

Scopul acestei deplasări este acela de a dezvolta activitățile de cooperare transfrontalieră si inițiativele de proiecte comune din cadrul Euroregiunii „Dunării de Jos”.

Delegația anunțată pentru aceste festivități este compusă din Furdui Lucian – Prefectul Județului Tulcea, Horia Teodorescu – Președintele Consiliului Județean Tulcea, Andaluzia Luca – Viceprimar al municipiului Tulcea, Simion Lucian – Deputat de Tulcea, Vlădoiu Nasty Marian – Președintele Camerei de Comerț Bilaterală Româno – Ucraineană, Cernencu Dumitru – Președinte Filiala Tulcea- Uniunea Ucrainienilor din Romania.

Delegația oficială tulceană a sosit la Gara Fluvială din Ismail și a fost cazată la Green Hall Hotel. Programul a inclus semnarea „Înțelegerii de cooperare între orașul Ismail din Ucraina și județul Tulcea din România”. Festivitatea a avut loc la Sala mică a Comitetului Executiv al Consiliului Orășenesc Ismail. Au semnat convenția de colaborare Primarul orașului Ismail, Andrii Abramcenko și președintele Consiliului Județului Tulcea, Horia Teodorescu. Programul vizitei delegației române la Ismail a mai inclus de asemenea o conferință de presă, o excursie în Ismail și întâmpinarea la Gara Maritimă a Portului Ismail a ansamblului folcloric„Baladele Deltei” din Tulcea. Sosirea ansamblului a deschis un alt punct important al programului vizitei, participarea artiștilor din Tulcea la Festivalul „Primăvara Dunăreană”. Deschiderea oficială a Festivalului a fost făcută în prezența delegației din România.

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password