Mai puțini deputați în viitorul Parlament al Ucrainei

Agenția de știri Ora 25 transmite!

Data alegerilor parlamentare anticipate se apropie și doar 225 de deputați vor fi aleși pe liste de partid

Data alegerilor parlamentare anticipate se apropie și doar 225 de deputați vor fi aleși pe liste de partid și 213 – în circumscripții uninominale. În viitorul parlament al Ucrainei vor exista mai puțini deputați, dat fiind că alegerile nu vor putea fi organizate în Crimeea anexată de Rusia. Locuitorii Crimeii vor putea vota în

Ucraina continentală, în timp ce refugiații din peninsulă și din regiunea Donbas – în localitățile unde au fost strămutați.
Au fost create 213 consilii electorale de circumscripție raionale și municipale de către Comisia Electorală Centrală a Ucrainei și doar pentru buletinele de vot s-au cheltuit 80,83 milioane de grivne.
Un sondaj de opinie, realizat de IFES Kiev , arată că 36% nu s-au decis încă ce partid să voteze, iar Blocul lui Petro Poroșenko este preferatul alegătorilor și ar fi votat de 26% din ucraineni.
Coaliția guvernamentală din Parlamentul ucrainean s-a desființat în luna iulie, ceea ce a deschis astfel calea către alegerile legislative anticipate care se vor desfășura pe 26 octombrie.

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password