UE elimină vizele pentru Ucraina şi Georgia

UE elimină vizele pentru Ucraina şi Georgia

În urma negocierilor de la începutul lunii decembrie 2016, Consiliul şi Parlamentul European au ajuns, în cele din urmă, la compromis şi au decis: ucrainenii şi georgienii vor putea circula fără vize în Uniunea Europeană, prin introducerea unui mecanism de urgenţă. Informația a fost publicată de Reuters și preluată de Europunkt.ro.

Merită menționat faptul că promisiunea liberalizării regimului de vize a funcţionat drept unul dintre cei mai importanţi stimuli pentru guvernele Ucrainei şi Georgiei în vederea implementării de reforme, dar amânarea luării unei decizii de către forurile europene a provocat o frustrare tot mai mare în rândul celor aproape 50 de milioane de ex-sovietici care doresc să se îndepărteze de Moscova şi să se apropie de Occident – scrie Reuters.

BucPress amintește că experții și politicienii din Ucraina, pe parcursul anului 2016, au tot amânat în repetate rânduri perioada promisă cetățenilor pentru eliminarea vizelor UE. Ucraina va obține regimul fără de vize cu Uniunea Europeană la începutul anului 2017 – a fost ultima prognoză / promisiune făcută de politicieni, care au menționat că au intervenit unele probleme de ordin tehnic, dar Ucraina a îndeplinit în totalitate criteriile necesare aplicării regimului fără de vize.

Potrivit ziarului ucrainean Korrespondent, negocierile respective ar urma să înceapă imediat ce se ajunge la un acord privind noul mecanism de suspendare a regimului fără vize.

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password