Ucraina intenționează să construiască un pod peste Dunăre către România

Președintele Petro Poroșenko a promis să aloce mai mulți bani pentru a repara autostrada Odesa-Reni și de a construi un pod peste Dunăre
Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că negocierile privind construcția unui pod peste Dunăre, care va lega Ucraina și România sunt o prioritate a mandatului său. Președintele a făcut această declarație în timpul călătoriei sale de lucru in regiunea Odesa, relatează agenția UNIAN. Șef societății de drumuri din regiunea Odesa, Oleg Varivoda, a raportat că lucrările de reparații la toate cele 12 secțiuni ale traseului vor fi finalizate până la sfârșitul lunii octombrie. Astfel, primii 56 de kilometri de drum vor fi puși în funcțiune. Șeful Oblavtodor a adăugat că în prima etapă au fost planificate reparațiile la 80 de kilometri de drum, iar în etapa a doua, alți 134 km. Din punct de vedere al calității, drumul are o fundație de 22 cm, și un strat de 20 cm de asfalt, ceea ce asigură un rulaj sigur pentru următorii 10 ani.

Președintele a fost condus de Mihail Saakașvili, însoțit de Julia Marushevsky, șeful consiliului regional, Anatoli Urbanski, deputatul Alexey Goncharenko și alți oficiali. În timpul inspecției traseului Odesa-Reni, Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a spus că din bugetul de stat va fi finanțată reparația drumurilor de importanță națională, iar drumurile locale vor primi bani de la bugetele regionale.

După ce s-a familiarizat cu problemele curente ale șantierelor de reparații pe drumul de importanță națională M-15, Odesa-Reni, Petro Poroșenko a declarat că acest proiect este doar o parte dintr-un proiect internațional de mare amploare. „Negociem cu structurile de stat din România și Bulgaria detaliile construcției unui pod peste Dunăre. Au existat întâlniri corespunzătoare cu președinții celor două țări. Noul pod va asigura nu numai tranzitul mărfurilor ucrainene, dar va contribui la funcționalitatea unei puternice infrastructuri pentru turism și afaceri- a declarat președintele Poroșenko.
Agenția DTN a relatat că pe autostrada Odesa-Reni s-au demarat lucrările la 12 din cele 17 șantiere de lucrări de reparații a drumului rapid, ceea ce înseamnă aproximativ 65 de kilometri de carosabil. „Chiar ieri am alocat încă 54 de milioane de grivne pentru repararea autostrăzii” a declarat Poroșenko la o întâlnire de lucru cu lucrătorii de pe șantierul de reparații de la kilometrul 31 al autostrăzii. Vizita președintelui Ucrainei Petro Poroșenko în regiunea Odesa a fost limitată la inspectarea traseului de reparații la drumul rapid Odesa-Reni, o întâlnire cu premierul moldovean, vizita la fabricile de vin din zona Belyaevsky și cina la un restaurant din Odesa. A fost vizitat punctul de control „Faruri Palanca”la frontiera moldo-ucraineană și s-a examinat stadiul actual al construcției punctului de control, a cărui introducere este planificată pentru anul 2018. UE alocă pentru acest proiect mai mult de 6 milioane de euro. Potrivit președintelui Poroșenko, este important să se simplifice procedura de trecere a frontierei pentru cetățenii din Ucraina și Moldova, deoarece aceștia vor trebui să treacă frontiera și să facă controlul vamal doar o singură dată.

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password