Asociația Studențească Transfrontalieră „Gaudeamus”, o Dunăre de Jos a tinereții

ASTG a luat START!

Joi, 16 martie 2017, a fost înființată Asociația Studențească Transfrontalieră «Gaudeamus». Adunarea Generală al ASTG a avut loc în Centrul de Informare al României de la Universitatea Umanitară de Stat din Ismail. La adunarea de constituire a Asociatiei au participat studenti de la Universitate si de la Academia de Marină din Ismail, cadre universitare, reprezentanți ai structurilor municipale, oaspeți din partea Ligii Studenților

de la Universitatea “Dunărea de Jos”, din Galați. Au luat cuvantul: Iaroslav Kiciuk, rectorul Universitații Umaniste, Larisa Dzikovskaia, decanul Facultății de Limbi Moderne, Igor Babaian, directorul Agenției de cooperare transfrontalieră din Ismail, Valentin Stroia, directorul Biroului municipal Ismail de pomovare a investițiilor. Au rostit alocuțiuni Gina Necula, profesor, conferențiar universitar de la Universitatea “Dunarea de Jos”, și studenții gălățeni. S-a subliniat caracterul deosebit al evenimentului, au răsunat urări de bine și de succese în activitatea nou-createi organizații. A fost adoptat statutul ASTG.

„Scopul asociației nou formate este, în primul rând, dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre tinerii din Ucraina, Moldova și România și participarea comună la diferite proiecte internaționale, care vor permite studenților să se realizeze în diferite domenii”, spune președintele Asociației Studențești Transfrontaliere «Gaudeamus», Dan Cepoi, student în anul IV la Facultatea de Limbi Moderne.

Autor: Marina Ivanov, studentă în anul I la Secția de Limbă Română a Universității Umaniste din Ismail, redactor-șef al buletinului Asociatiei Studențești Transfrontaliere “Gaudeamus”

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password